Over mij

Verlies & rouwtherapeut en ondernemer in de rouwzorg. Met actuele kennis en vanuit een persoonsgerichte benadering.

Als verlies en rouwtherapeut bied ik ondersteuning op verschillende gebieden waarin verlies en rouw wordt ervaren.

Verlies en rouw zijn geen thema’s waar we het zomaar over hebben. Ik zie veel eenzaamheid bij mensen waarbij dit een grote rol speelt en veel handelingsverlegenheid én onhandigheid bij de omgeving. 

Mijn naam is  Amber Arlar, 38 jaar en ik woon met mijn gezin in Amersfoort. In december 2021 ben ik gestart met VIA Amber, Verbind in Afscheid. De hobbels van het leven, de mooie en de zware kanten en de verbinding daartussen. Daar gaat VIA Amber over.

Zelf ken ik rouw vanuit de theorie en vanuit mijn levenservaring. Ik heb al jong kennisgemaakt met groot verlies, complexe rouw en heb de pijn van levend verlies ervaren. 

Ik ben opgeleid aan de Universiteit voor Humanistiek. Een studie met pijlers in de zingeving en humanisering. Met vakken als psychologie, filosofie en sociologie heb ik een uitgebreide expertise ontwikkeld om te onderzoeken wat mensen beweegt.

De post bachelor Verlies en rouwtherapie heeft mij de extra specialisatie gebracht om mensen te begeleiden voor, tijdens en na een impactvol verlies.

Ik heb een open houding, ben empathisch, toegankelijk en kan goed luisteren zonder oordeel. Ik breng humor, oprechtheid en een vleugje nuchterheid. Ik ben getrouwd met Fabian, moeder van twee kleine mannen en zus van drie broers.

Met een open blik kijk ik met jou waar we ‘lucht, licht en ruimte’ kunnen maken tijdens deze verdrietige momenten. We proberen de nieuwe realiteit langzaam toe te laten. Een verlies staat meestal niet op zichzelf maar wordt o.a. beïnvloedt door je leefsituatie, eerdere verliezen en je gezin van herkomst. 

Naast mijn praktijk voor verlies en rouwtherapie word ik met regelmaat ingezet als spreker op het gebied van verlies en rouw. 

Verlies en rouw gaat over maatwerk, dat zal je bij mij altijd krijgen. 

Opleiding en ervaring

  • PABO – HBO lerarenopleiding basisonderwijs
  • Universiteit voor Humanistiek – BA
  • Post bachelor Verlies en Rouwtherapie 

Na de afronding van mijn bachelor aan de Universiteit voor Humanistiek heb ik lange tijd gewerkt als locatiemanager van Stichting Petje af Amersfoort. 

In de zomer van 2019 heb ik besloten om mijn idee over de behoefte aan voorzorg bij verlies en rouw verder uit te werken. In 2020 ben ik gestart met de post bachelor Verlies en Rouwtherapie, aan de Sociale Academie Utrecht. Deze heb ik magna cum laude afgerond. In december 2021 is Verbind in Afscheid (VIA) opgericht.