Verlies en Rouwtherapie

Rouw is een gezonde reactie wanneer je diegene of datgene verliest waar je aan gehecht was. Rouw kan overweldigend zijn en een groot beroep doen op iemand zijn veerkracht. Het komt in veel vormen en tijdens rouwtherapie gaan we aan de slag met het verenigen van het verlies met de nieuwe realiteit. Altijd vanuit een persoonsgerichte benadering.

Een van de belangrijkste ‘taken’ tijdens een rouwproces is de afwisseling tussen aandacht besteden aan het verlies en daarnaast ook aan het leven wat weer opgepakt moet worden, de herstel kant. Dit is een zware opgave en het kan fijn zijn om hier ondersteuning bij te krijgen van een rouwtherapeut.

 
 

Ervaringen van anderen:

Ik ben heel blij dat ik Amber op het juiste moment ben tegengekomen. Ze kijkt echt naar wie ik ben en luistert naar mijn verhaal. Ik gun iedereen die een groot verlies op zijn pad krijgt, een Amber.

Amber is een heel fijn en warm mens en bied een veilige ruimte, waar je het kan hebben over en in gesprek kan gaan over jouw rouw proces.

Vanaf het moment dat ik de ruimte inliep wist ik dat ik hier goed zat. Amber creëerde al meteen een veilige sfeer en  stelde zich op een natuurlijke manier af op mijn behoeftes. Waar lag de prioriteit deze sessie? Dat lag echt bij mij, we deden het echt samen. Niet alleen, niet apart maar echt samen.  Ik ben je zo dankbaar voor alle tijd die je voor mij hebt genomen, om echt te luisteren. Ik heb zo veel mogen leren in de periode dat wij in een traject zaten en achteraf hebben we een hele mooie terug blik gehad. Voor nu voelt het goed om zelf te gaan leven, leren en te ervaren zonder de hulp. Tuurlijk zit mijn rugzakje inmiddels vol met allemaal tools om mij daarin te ondersteunen. Maar wanneer de tijd daar is en ik behoefte heb om bepaalde thema’s toch wel aan te pakken dan weet ik bij wie ik terecht kan!